Valentin Mircea, Senior Partener la Mircea&Asociații, a partcipat la Pria Financing the Healthcare System in Romania 2024

Principalele probleme din sistemul de sănătate și starea finanțării în acest sector au fost temele dezbătute la ediția din acest an a conferinței Pria Financing the Healthcare System în Romania.

Conferința a reunit voci din mediul guvernamental și administrativ, ai furnizorilor de servicii medicale, dar și reprezentanți ai pacienților, alături de producătorii de medicamente și de mass-media.

Valentin Mircea: Dreptul la sănătate este singurul pentru care se plătește

Dreptul la sănătate este prevăzut în Constituția României, a arătat avocatul Valentin Mircea, Senior Partener la Mircea&Asociații, în cadrul Pria Financing the Healthcare System in Romania.

„Statul este obligat să asigure ocrotirea sănătății cum știe el. Particularitatea este că statul a înțeles să se ocupe punând oamenii să contribuie financiar. Este singurul drept, din cele 30 din Constituție, pentru care se plătește”, a arătat Mircea. Întrebarea care se pune, plecând de la acest cadru, este: „Unde sunt banii?”.

„Eu contribui, sume destul de mari, sunt un bun contributor, dar când mă duc, eu fac prevenție, analize medicale, și de câte ori mă duc mi se pune că s-a terminat bugetul cu casa, este refrenul pe care îl aud de când mă știu. În ultima vreme am renunțat și am luat-o pe out of pocket, dar nu este în regulă, pentru că eu fac parte din clasa medie”, a susținut avocatul. Deci unde sunt acești bani și de ce nu sunt suficienți?”, a continuat el.

„Problema de bază este aceasta, pentru că, dacă nu ne uităm la bază, nu vedem nici restul”, a susținut Mircea. „Ar trebui ca CNAS să-și dea seama cine este. CNAS este de fapt un achizitor, care achiziționeze serviciile de care ar trebui să beneficiem noi, pacienții. Este o entitate de piață specializată, deci are putere de negociere și poate sigura cele mai bune condiții pentru pacienți. Cu toate acesta, nu ajung aceste beneficii la asigurați”.

Sănătatea a fost şi va rămâne una dintre preocupările principale ale omenirii și ale societății românești. Tocmai de aceea, PRIAevents își concentrează atenția asupra organizării evenimentelor, în care o arie largă de subiecte de interes, atât pentru medici, cât și pentru pacienți, și pentru industria de sănătate în general, sunt obiectiv și detaliat prezentate.

În cadrul Pria Financing the Healthcare System in Romania ați avut ocazia să îi întâlniți pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participați la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului am avut trasate idei, soluții și propuneri.

Pria Financing the Healthcare System in Romania face parte din seria conferințelor organizate de PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei, atât în România, Republica Moldova și Bulgaria.

Cu o experiență de peste 14 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei, și mai ales pentru healthcare.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului Pria Financing the Healthcare System in Romania puteți găsi pe www.priaevents.ro.

Lasă un răspuns