Soluțiile CELCO vor fi prezentate în cadrul conferinței PRIA Fire Safety of Buildings la București în 28 octombrie 2019

PRIAevents organizează conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București, ARCUB, în strada Lipscani 84-90, în 28 octombrie 2019, dezbătând temele importante cum vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018 privind performanța energetică a clădirilor și despre cum îmbunătățim legislația de siguranță la incendiu.

CELCO este unul dintre partenerii principali ai evenimentului.

CELCO reuneste sub un singur brand 4 sectoare de activitate integrate pe vertical:                  Fabrica de BCA, Fabrica de Var, Fabrica de adezivi si mortare uscate, Cariera de calcar, un mix de investitii, unic in Romania care ii asigura: materia prima pentru toate sectoarele de productie in care activam, un control riguros al calitatii produselor fabricate si cel mai important un control al costurilor de productie.

Inca din acest an s-a pregatit pentru anul 2020 care vine cu provocari in ceea ce priveste eficienta energetica a cladirilor si de aceea preocuparea majora pentru Celco o reprezinta dezvoltarea permanenta de solutii contructive din BCA CELCO care sa conduca la cresterea calitatii vietii si a sigurantei in exploatare a locuintelor.

In anul 2019 a lansat pe piata cea mai noua tehnologie de termoizolare naturala minerala clasa A1, IZOMINERAL. Astfel in urma unei investitii initiale de peste 1.000.000 de euro si a unui proces de cercetare-dezvoltare de peste 8 ani a reusit sa aduca pe piata romanesca primul produs conceput si fabricat in Romania destinat termoizolarii minerale, 100% naturale. Produsul IZOMINERAL agrementat sub denumirea de „Set termoizolant IZOMINERAL” si-a dovedit avantajele superioare inca de la primele proiecte rezidentiale la care a fost folosit. Unicitatea produsului consta in clasificarea privind rezistenta la foc, clasa A1, o adevarata bariera impotriva focului, dar si in rezistenta sa sporita la socuri.

Procesul investitional nu se finalizeaza niciodata atunci cand le revine responsabilitatea de a continua traditia pe piata de constructii din Romania si de a pastra statutul de pilon al economiei locale si de partener al industriei in care ne desfasuram activitatea.

Celco, prin intermediul angajatilor, care sunt si cei mai buni specialisti a reusit sa implementeze proiecte de imbunatatire a calitatii produselor si proceselor de fabricatie atat pentru produsele existente, dar mai ales pentru noile game de produse lansate.

Conferința PRIA FIRE SAFETY OF BUILDINGS se află anul acesta la ediția a 2-a. În cadrul primei ediții, care a avut loc in 25 octombrie 2018, a fost prezentă și Sarah Debbiche – Krichen, Reprezentantul FireSafe Europe, care a lansat către autoritățile române invitația de a pune siguranța la incendiu pe agenda Președinției române a Consiliului UE din prima jumătate a lui 2019 subiectul siguranței la incendiu în clădiri și de a deschide discuțiile despre o strategie europeană de siguranță la incendiu.

De asemenea, în cadrul conferinței PRIA Fire safety of Buildings – ediția I a fost lansată Coaliția  pentru Siguranța la Incendiu a Clădirilor, în parteneriat cu Fire Safe Europe, cea mai importantă organizație care luptă pentru siguranța la incendiu a clădirilor la nivel european. Coordordonatorul Asociației este Dorin BEU, Președintele Romanian Green Building Council.

Cei peste 120 de participanți la eveniment in 2018 au discutat despre nevoia de a îmbunătăți legislația și aplicarea regulilor în România pe acest domeniu, precum și despre pașii care se pot parcurge pentru a îmbunătăți siguranța cetățenilor în caz de incendiu. Toți au identificat importanța educației populației pentru a identifica sau semnala problemele sau neregulile privind siguranța la incendiu și au discutat despre soluții concrete care pot fi aplicate.

La ediția a 2-a care va avea loc în 28 octombrie 2019, la Arcub, în strada Lipscani 84-90, lectorii sunt:

 • Ing. Carmen ILIESCU – Sef Serviciu, Departamentul Reglementari in Construcții, Direcția Tehnică, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice
 • ColBenone Gabriel DUDUC – Șef Direcţie Prevenire, IGSU
 • Col. Arthur STAN – Reprezentant, Departamentul pentru Situații de Urgență
 • Cosmin PĂTROIU – CEO, TeraSteel
 • Constantin NISTOR – Chief Commercial Officer, Prysmian
 • Irina ODOR – Director Comercial, CELCO SA
 • Cosmin CRĂCIUN –  Specialist avizare autorizare ISU, Protecons Consulting
 • George ZAPAN – Director, Siemens SRL
 • Mihai TOADER-PASTI – Co-Founder și General Manager EFdeN
 • Mihai MEREUȚĂ – Președinte, Liga Habitat
 • Arh. Florin ENACHE – Coordonatorul proiectului #BETTER
 • Alina VLĂDOIANU  – Director Legal & Public Affairs la Mega Image Romania/ Vicepreședinte, AMRCR

Moderator va fi Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.

Contextul evenimentului în 2019

Siguranţa la incendiu a clădirilor devine o temă tot mai importantă la nivel european, mai ales după incendiul din Turnul Grenfell, Londra. Comisia Europeană a creat Platforma de Schimb de Informaţii pentru Foc și pentru prima dată o directivă europeană include cerinţe despre siguranța la incendiu a clădirilor.

Directiva promovează eficiența energetică a clădirilor și va încuraja renovarea acestora. Creşte eficienţa energetică dar poate creşte şi riscul de incendii. Suntem pregătiţi să facem faţă?

 Conferința PRIA Fire Safety for Buildings 2019 face parte din seria de conferințe PRIAevents – conferințe ce aduc în atenție, de fiecare dată, cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și  echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbari legislative, politici in toate sectoarele economiei.

La acest eveniment vor participa: reprezentanți ai MDRAP, MAI, ISU, experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații europene dar şi din Romania, companii internaționale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanturi de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii  de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietar, reprezentanți  ai     Parlamentului si Senatului, arhitecți, investitori, asigurători, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.

         Participă la ediția a 2-a a conferinței PRIA Fire Safety of Buildings să dezbatem împreună despre cum putem aplica toate aceste shimbări și despre cum este mai bine să le implementăm  în legislația noastră!

Pentru detalii complete și înscriere accesați: https://priaevents.ro/pria-fire-safety-of-buildings-2019/

 

Lasă un răspuns