UCB Pharma Romania este partener principal al PRIA FINANCING THE HEALTHCARE SYSTEM IN ROMANIA

PRIAevents vă invită la conferința PRIA FINANCING THE HEALTHCARE SYSTEM IN ROMANIA in 22 mai 2024, de la 9.30, la CASA ELIAD, platformă unică ce pune în dezbatere cele mai importante teme pentru sănătate.

Suntem onorați că UCB Pharma Romania este partener principal al PRIA FINANCING THE HEALTHCARE SYSTEM IN ROMANIA.

La UCB, noi credem că toată lumea merită să aibă cea mai bună viață posibilă – atât cât este posibil în fața provocărilor și incertitudinii aduse de boală. Ambiția UCB este de a transforma viața persoanelor care trăiesc cu boli grave, permițându-le să trăiască cea mai bună viață pe care o pot – cât mai liberă posibil de provocările și incertitudinea bolii. Acest angajament prinde viață în activitățile noastre de cercetare și dezvoltare în neurologie, imunologie și alte domenii în care expertiza, inovația și ambiția noastră se aliniază nevoilor neacoperite.

Facem acest lucru căutând noi instrumente, tehnologii și parteneri care ne conectează cu oamenii pe care îi servim, permițându-ne să îi înțelegem mai profund și să vedem unde inovația poate crea soluții valoroase pentru sănătate.

Finanțarea și investițiile în sistemul de sănătate sunt esențiale pentru îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor români și, în același timp, reprezintă un mecanism esențial pentru creșterea veniturilor în cadrul economiei și a nivelului de trai. Sănătatea reprezintă o investiție, nu un cost, deoarece există dovezi din ce în ce mai multe care arată că o bună sănătate generează venituri mai mari în ansamblul societății. O stare de sănătate bună crește productivitatea muncii și îmbunătățește randamentul investițiilor în sănătate. Accesul mai bun la servicii de sănătate și la medicamente duce la o creștere a speranței de viață și a productivității.

Este ușor de înțeles că un sistem de sănătate menit să atingă obiectivele urmărite și să servească intereselor pacienților are nevoie de o finanțare pe măsura provocărilor cu care se confruntă acest sistem.

În condițiile în care finanțarea insuficientă este reclamată în mai multe zone ale sistemului de sănătate, evenimentul Pria Financing the Healthcare System in Romania își propune să încerce să identifice modalitățile în care aceste dificultăți pot fi depășite.

Vom reuni voci din mediul guvernamental și administrativ, ai furnizorilor de servicii medicale, dar și reprezentanți ai pacienților, alături de producătorii de medicamente și de mass-media.

 AGENDA                                                                                                                                            

09.30 – 10,00 – Welcome Coffee Break si Înregistrarea participantilor

10,00 – 13,00 – Panel dezbateri: Finanțarea sistemului de sănătate în România

 • Strategia Ministerului Sănătăţii și a celorlalte autorități ale Statului privind finanțarea sănătații în România
 • Prin creșterea bugetului creștem calitațea vieții pacienților români și la accesul rapid, echitabil și sustenabil la inovație?
 • Se poate mări acest buget alocat sănătății de la aprox. 4,5% cît este acum, spre 9%?
 • Diferența dintre necesarul de finanțare și posibilitățile bugetare – limitele FNUASS.
 • Rolul CNAS in finanțarea sistemului sanitar, care este statutul său și cum ar trebui să trateze diverșii furnizori de servicii medicale și să cheltuie eficient fondurile de care dispune?
 • Putem crea o viziune pe termen lung asupra sistemului de sănătate din Romania?
 • Concret, care sunt sursele de finanțare a sistemului de sănătate în acest moment și cum pot fi acestea sporite?
 • Managementul sănătății publice – rolul furnizorilor de stat și al celor privați, importanța segmentului de pre-spital (medici de familie și medici de ambulatoriu).
 • Dezvoltarea unui sistem de alocare a resurselor în sănătate bazat pe criterii transparente și eficiente.

Speakerii pe care îi avem în vedere:

 • Prof. Dr. Alexandru RAFILA  – Ministrul Sănătății
 • Marcel Ioan BOLOȘ – Ministrul Finațelor
 • Conf. Dr. Diana PĂUN – Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială
 • Dr. Valeria HERDEA – Președinte, CNAS
 • Conf. Dr. Carmen ORBAN – Consilier de Stat al Prim-Ministrului României
 • Dr. Nelu TĂTARU – Președinte Comisia pentru Sănătate și Familie, Camera Deputaților
 • Prof. Dr. Adrian SREINU-CERCEL – Președinte, Comisia pentru Sănătate Publică, Senatul României
 • Prof. Dr. Cătălina Poiană, Președinte, Colegiul Medicilor București
 • Florentina Păncescu, Head of Neurology and Operations East Europe, UCB Pharma Romania
 • Dr. Cosmin ALEXANDRESCU – Președinte Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator
 • Dan ZAHARESCU Director Executiv, ARPIM
 • Cristian HOTOBOC – Președinte, PALMED
 • Valentin MIRCEA –Senior Partner, Mircea&Asociații
 • Radu GĂNESCU – Președinte, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC)

Moderator: Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIAevents

Sănătatea a fost şi va rămâne una dintre preocupările principale ale omenirii și ale societății românești. Tocmai de aceea, PRIAevents își concentrează atenția asupra organizării evenimentelor, în care o arie largă de subiecte de interes, atât pentru medici, cât și pentru pacienți, și pentru industria de sănătate în general, sunt obiectiv și detaliat prezentate.

Scopul evenimentului este acela de reuni toți actorii implicați pentru a dezbate cele mai importante deme despre finațarea sistemului de sănătate în România, de a găsi îmreună soluții, idei propuneri, pentru a rezolva cât mai mut dintre dificultățile existente.

În cadrul Pria Financing the Healthcare System in Romania veți avea ocazia să îi întâlniți pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participați la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.

Pria Financing the Healthcare System in Romania face parte din seria conferințelor organizate de PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei, atât în România, Republica Moldova și Bulgaria.

Cu o experiență de peste 14 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei, și mai ales pentru healthcare.

Pentru înregistrarea la eveniment vă rugăm să trimiteti email la office@priaevents.ro.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului Pria Financing the Healthcare System in Romania și modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe www.priaevents.ro.

Lasă un răspuns