Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale este sarbatorita pe 26 aprilie 2018

Ziua mondială a proprietății intelectuale este celebrata anual pe 26 aprilie. [1] Evenimentul a fost stabilit de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) în anul 2000 pentru a „sensibiliza asupra modului în care brevetele, drepturile de autor, mărcile comerciale și modelele au impact asupra vieții cotidiene” și „să sărbătorească creativitatea și contribuția creatorilor și inovatorilor la dezvoltarea a societăților din întreaga lume „.
26 aprilie a fost aleasă drept dată pentru Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, deoarece coincide cu data la care Convenția de înființare a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale a intrat în vigoare în 1970.

PRIAevents a organizat cu succes în 2017 caravana PRIA IT&C and Intellectual Property în orașe precum: Cluj, Iași și Bucuresti și în 2018 în orașe precum: Timișoara, Iași, Cluj, Bucuresti

în data de 15 mai 2018 vom organiza confeința in Cluj-Napoca.

Schimbarea energiei: Femeile în domeniul inovării și al creativității
La 26 aprilie, sărbătorim Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale pentru a afla despre rolul pe care îl joacă drepturile de proprietate intelectuală (brevete, mărci comerciale, desene industriale, drepturi de autor) în încurajarea inovației și a creativității.
Campania Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale din acest an celebrează strălucirea, ingeniozitatea, curiozitatea și curajul femeilor care conduc schimbarea în lumea noastră și ne modelează viitorul comun.

Mai Mult
În fiecare zi femeile vin cu inovatii menite sa fie adevarate ” game changing” și creatii care îmbunătățesc viața, care transformă viețile și promovează înțelegerea umană de la astrofizică la nanotehnologie și de la medicină la inteligența artificială și la robotică.
Și în sfera creativă, fie în filme, animație, muzică, modă, design, sculptură, dans, literatură, artă și multe altele, femeile își reînnoiesc cultura, testează limitele artei și expresiei creative, atrăgându-ne în noi lumi de experiență și înțelegere.
Contribuțiile importante și inspirate ale nenumăratelor femei din întreaga lume sunt sursa de  schimbare în lumea noastră. Atitudinea lor „can do it” este o sursă de inspirație pentru noi toți. Și realizările lor remarcabile sunt o moștenire neprețuită pentru fetele tinere astăzi, cu aspirațiile de a deveni inventatori și creatori de mâine.

Mai mult ca niciodată, femeile își asumă roluri de conducere și își exprimă vocea în știință, tehnologie, afaceri și arte. Asta e o veste bună. Cu femeile și bărbații care lucrează împreună, întărim mâna umanității și ne îmbunătățim capacitatea de a sporii bogăția noastră culturală comună și de a dezvolta soluții eficiente pentru a atenua sărăcia, pentru a stimula sănătatea globală și a proteja mediul.
Este momentul potrivit pentru a reflecta asupra modalităților de a se asigura că un număr din ce în ce mai mare de femei și fete din întreaga lume se angajează în inovație și creativitate și de ce este atât de important.
Anul acesta, Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale este o oportunitate de a evidenția modul în care sistemul de proprietate intelectuală (IP) poate sprijini femeile inovatoare și creative (și într-adevăr toată lumea) în căutarea lor de a aduce ideile lor uimitoare pe piață.

Lasă un răspuns