Bogdan CHIRIȚOIU – Președinte, Consiliul Concurenței a participat la PRIA Medicine, Supplements and Medical Devices Publicity

PRIAevents, a organizat conferința PRIA Medicine, Supplements and Medical Devices Publicity, singura conferință care abordează aceste tematici (ediții separate atât în România, cât și în Republica Moldova), aflată deja la ediția a 7-a în România, în data de 21 februarie 2022, bucurându-se de atenție deosebită din partea comunității farma, a asociațiilor și patronatelor, a producătorilor de suplimente alimentare, dispositive medicale, asociatiilor de pacienți, farmaciștilor și lanțurilor farmaceutice, distribuitorilor, dar și a spitalelor private, producătorilor și importatorilor de produse dermatocosmetice, consultanților și mass-mediei.

Partenerii evenimentului au fost: Mușat & Asociații, Terapia, Romanian Advertising Council (RAC), PRISA, RASCI și IAB România.

Deoarece de fiecare dată, acordăm atenție celor mai relevante teme, în cadrul acestei ediții am dezbătut despre medicamentele, suplimentele alimentare, dispozitivele medicale și vaccinurile disponibile, despre cele care sunt în proces de testare sau lansare, dar și a antiviralelor în contextual pandemiei de COVID-19.

Bineînțeles, am inclus în dezbatere și teme actuale, de interes pentru sistemul sanitar, farmaceutic alături de toți cei implicați;

  • Raportul Consiliului Concurenței privind suplimentele alimentare
  • Legea Suplimentelor Alimentare. Norme de aplicare
  • Cum ar putea fi îmbunătățită legea publicității la medicamente și dispozitive medicale?
  • Codurile de conduită respectate de industria farmaceutică

Suntem onorați că Dl. Bogdan CHIRIȚOIU – Președinte, Consiliul Concurenței a luat cuvântul în cadrul evenimentului.

Bogdan CHIRIȚOIU – Președinte, Consiliul Concurenței a declarat: „Consiliul pune pe tapet anumite subiecte, susținându-le cu o documentare bine pusă la punct. În dezbaterea publică, ne bazăm pe o analiză serioasă. Cred că sunt progrese care s-au făcut pe zona de farmaceutice în România, insuficiente, totdeauna mai este ceva de făcut. În urma Raportului, am observat că prețurile sunt la nivelul UE, însă variațiile în interiorul aceluiași lanț sunt mari. On-line este mai ieftin decât offline-ul, ceea ce ne așteptam. Vedem o creștere foarte mare, în special, pe zona de suplimente alimentare și o promovare puternică a acestora. În momentul în care vorbim de suplimente alimentare, ne asigurăm că nu sunt nocive, dar nu am garanția beneficiilor aduse. Un om ia suplimente alimentare crezând că va avea un beneficiu dpdv al sănătății, ori acest lucru nu e probat, în momentul de față. Recomandarea noastră ar fi să avem o formulă în acest sens. Insist că atunci când oamenii cumpără, trebuie să se bazeze pe o informație verificată.”

 

Sănătatea și informarea publicului despre medicamente, SA și dispozitive medicale sunt extrem de importante, de aceea, în fiecare an organizăm această dezbatere pentru a analiza anul care a trecut, pentru a aduce în evidență noi reglementări sau legi, pentru a semnala unele abateri grave și pentru a informa cât mai bine pe toți cei implicați.

Lasă un răspuns