Dragoș DAMIAN – CEO, Terapia a participat la PRIA Medicine, Supplements and Medical Devices Publicity

PRIAevents, a organizat conferința PRIA Medicine, Supplements and Medical Devices Publicity, singura conferință care abordează aceste tematici (ediții separate atât în România, cât și în Republica Moldova), aflată deja la ediția a 7-a în România, în data de 21 februarie 2022, bucurându-se de atenție deosebită din partea comunității farma, a asociațiilor și patronatelor, a producătorilor de suplimente alimentare, dispositive medicale, asociatiilor de pacienți, farmaciștilor și lanțurilor farmaceutice, distribuitorilor, dar și a spitalelor private, producătorilor și importatorilor de produse dermatocosmetice, consultanților și mass-mediei.

Partenerii evenimentului au fost: Mușat & Asociații, Terapia, Romanian Advertising Council (RAC), PRISA, RASCI și IAB România.

Deoarece de fiecare dată, acordăm atenție celor mai relevante teme, în cadrul acestei ediții am dezbătut despre medicamentele, suplimentele alimentare, dispozitivele medicale și vaccinurile disponibile, despre cele care sunt în proces de testare sau lansare, dar și a antiviralelor în contextual pandemiei de COVID-19.

Bineînțeles, am inclus în dezbatere și teme actuale, de interes pentru sistemul sanitar, farmaceutic alături de toți cei implicați;

  • Raportul Consiliului Concurenței privind suplimentele alimentare
  • Legea Suplimentelor Alimentare. Norme de aplicare
  • Cum ar putea fi îmbunătățită legea publicității la medicamente și dispozitive medicale?
  • Codurile de conduită respectate de industria farmaceutică

Suntem onorați că Dl. Dragoș DAMIAN – CEO, Terapia a luat cuvântul în cadrul evenimentului.

Dragoș DAMIAN – CEO, Terapia, a precizat: „Investigațiile Consiliului Concurenței sunt foarte tari, pentru că scot la iveală niște lucruri pe care noi le simțim și le spunem între noi, dar nu putem să le scoatem în mod obiectiv la iveală. După investigația din 2016, autoritățile nu au luat nicio măsură.  Sper ca autoritățile să țină cont, acum, de recomandările Consiliului. (…). În 2017, Parlamentul a dorit să oprească toate reclamele pentru a pedepsi o parte dintre companiile care nu respectau legea, dar în fond, sufereau toți. Este important să educi oamenii și să le oferi niște instrucțiuni despre cum pot trăi mai bine, în limitele unei publicități normale. (…) Încă batem pasul pe loc.  În legea suplimentelor din 2021, grupul producătorilor locali de medicamente nu a fost implicat și în acel grup există 4 companii care sunt advertiseri grei în România, care nu au avut niciun cuvânt de spus. Așteptăm în continuare normele de aplicare.”

Sănătatea și informarea publicului despre medicamente, SA și dispozitive medicale sunt extrem de importante, de aceea, în fiecare an organizăm această dezbatere pentru a analiza anul care a trecut, pentru a aduce în evidență noi reglementări sau legi, pentru a semnala unele abateri grave și pentru a informa cât mai bine pe toți cei implicați.

Lasă un răspuns