Dan Zaharescu, Președintele Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), a participat la Pria Financing the Healthcare System in Romania 2024

Principalele probleme din sistemul de sănătate și starea finanțării în acest sector au fost temele dezbătute la ediția din acest an a conferinței Pria Financing the Healthcare System în Romania.

Conferința a reunit voci din mediul guvernamental și administrativ, ai furnizorilor de servicii medicale, dar și reprezentanți ai pacienților, alături de producătorii de medicamente și de mass-media.

Dan Zaharescu: Bugetul alocat sănătății este absolut insuficient

Este nevoie de un dialog între toți actorii din sistem pentru a putea stabiliza situația în sector, a spus, la rândul său, Dan Zaharescu, Președintele Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) prezent la conferința Pria Financing the Healthcare System in Romania.

„Suntem într-un an care pune foarte multe semne de întrebare pentru sectorul de sănătate, din punct de vedere economic. Bugetul inițial alocat sănătății este absolut insuficient. S-a finalizat această negociere cu medicii dinambulator și cei de familie și s-a ajung la observația că există un deficit de 2 miliarde de lei doar pentru prestațiile medicale în domeniul acesta”, a subliniat Zaharescu. La nivelul accesului pacienților la medicamente, deficitul este mult mai mare.

„Anul trecut nu am avut rectificare bugetare, ceea ce a înghețat dezvoltarea contractelor cost volum și accesul pacienților la medicamente prin aceste contracte. Anul acesta perspectiva este identică. Nu putem crește numărul pacienților, pentru că sumele sunt înghețate, iar perspectiva pentru a doua jumătate a anului este că vor fi în continuare înghețate și blocate contractele. Perspectiva este incertă”, a spus el. Potrivit acestuia, este nevoie de predictibilitate, de o cunoaștere a pașilor pe care autoritățile doresc să le facă în continuare.

Sănătatea a fost şi va rămâne una dintre preocupările principale ale omenirii și ale societății românești. Tocmai de aceea, PRIAevents își concentrează atenția asupra organizării evenimentelor, în care o arie largă de subiecte de interes, atât pentru medici, cât și pentru pacienți, și pentru industria de sănătate în general, sunt obiectiv și detaliat prezentate.

În cadrul Pria Financing the Healthcare System in Romania ați avut ocazia să îi întâlniți pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participați la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului am avut trasate idei, soluții și propuneri.

Pria Financing the Healthcare System in Romania face parte din seria conferințelor organizate de PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei, atât în România, Republica Moldova și Bulgaria.

Cu o experiență de peste 14 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei, și mai ales pentru healthcare.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului Pria Financing the Healthcare System in Romania puteți găsi pe www.priaevents.ro.

Lasă un răspuns