Doisprezece primari din intreaga lume se angajează să cumpere numai autobuze electrice până în 2025

Toata atentia este concentrata in domeniul vehiculelor electrice, chiar dacă acestea sunt doar o parte a imaginii de ansamblu, Electrek declară că douăsprezece orașe importante, inclusiv Londra, Paris și Los Angeles, au început să privească dincolo de automobilul personal pentru un viitor electric: primarii din aceste orașe au făcut toate angajamentele de a cumpăra numai autobuze electrice până în 2025.

Primarul din Londra, Sadiq Kahn, a declarat: „Sunt incredibil de mândru că astăzi la Londra am introdus inovatorul T-Charge, cel mai dificil standard de emisie al oricărui oraș din lume, care va ajuta la reducerea numărului de vehicule murdare care poluează drumurile noastre și plămânii noștri. Ducem o munca de convingere pentru a ne curăța de aerul poluat și pentru a ne proteja cetățenii de consecințele devastatoare ale schimbărilor climatice „.

Potrivit lui Vox, mai multe orașe luaseră deja măsuri pentru a electrifica tranzitul public înainte ca acest angajament să devină cunoscut. Metroul din Los Angles s-a angajat anterior, sa efectueze emisiile de tranzit la zero pana in 2030. LA și-a retras ultimul autobuz diesel în 2011 și a plasat recent o comandă pentru 95 de înlocuitori electrici.

Inlocuirea autobuzelor publice convenționale cu modele electrice alimentate ar putea avea un impact mult mai semnificativ asupra emisiilor totale decât majoritatea vehiculelor personale. Multe autobuze vechi sunt alimentate cu motorină, care produce mai mult dioxid de carbon când sunt arse decât alți combustibili, contribuind la schimbările climatice globale. Potrivit Departamentului de Transport al SUA, înlocuirea unui autobuz diesel cu un autobuz cu emisii zero este echivalentul retragerii a 27 de autoturisme de pe șosea.

Potrivit Comisiei Lancet privind poluarea și sănătatea, poluarea aerului este responsabilă pentru 6,5 milioane de decese în fiecare an. Retragerea autobuzelor diesel vechi, care contribuie la poluarea aerului și înlocuirea acestora cu motoare electrice, va face minuni pentru îmbunătățirea calității aerului în aceste orașe.

Cu toate acestea, în acest moment, costurile descurajante ale noilor autobuze electrice rămân o barieră semnificativă în adoptarea la scara largă a tehnologiei pentru centrele urbane mai mici sau mai puțin bogate. Vox raportează că autobuzele electrice costă cu 2-300.000 de dolari mai mult decât autobuzele convenționale.

Totuși, tehnologia este relativ nouă, iar vehiculele electrice încep să devină mai ieftine. Pe măsură ce tehnologia avansează, probabil va deveni mai accesibilă, sperând că va duce la o nouă eră a transportului public curat.

Lasă un răspuns