Radu Dinescu, Secretar General, UNTRR, a participat la Pria Logistics, Automotive & Transportations Conference in 26 octombrie 2021

PRIAevents, în parteneriat cu BEROCC, și având parteneri principali Groupama Asigurari și UNTRR, v-a invitat la Pria Logistics, Automotive & Transportations Conference în 26 octombrie 2021, online de la ora 11,00.

Suntem onorați că Dl. Radu Dinescu, Secretar General, UNTRR a acceptat invitația de a lua cuvântul în cadrul Pria Logistics, Automotive & Transportations Conference în 26 octombrie 2021, online de la ora 11,00.

Acesta a declarat: „Piața de transport din România, cu valoare de 11 milioane € se poziționează pe locul 8 în UE. Dacă vorbim de cross-trade, România stă pe locul 3, după Polonia și Lituania. Deci, de departe, vedem că genul acesta de activitate e mult mai performant decât ce face România la modul general.

În aceste condiții, ne confruntăm cu câteva probleme interne. Din păcate, în loc să stăm cu fața spre viitor, noi stăm cu spatele către el și cu fața spre trecut, încercând să rezolvăm trecutul.

Diurna care este încadrată de ANAF ca venit de natură salarială, asta însemnă 80-90 de mii de € pentru fiecare șofer de transport pe care o firmă l-a avut în ultimii 5 ani. Spre exemplu, o firmă cu 10 camioane și 10 șoferi, în ultimii 5 ani a primit un RIF cu 1,5 milioane €. O sumă imposibil de plătit de orice firmă de transport. Din păcate, încă nu avem soluții aici. Ne luptăm să obținem o amnistie fiscală.”

Radu Dinescu, Secretar General, UNTRR a continuat: „Pe termen lung se vorbeşte despre Fit for 55, unde România e cu mult în urma a ceea ce se întâmplă în Europa. Dacă vorbim de un mix, ar trebui să ne gândim la carburanţi alternativi. (…) Aici, deşi suntem producător de gaze naturale, noi nu avem reţea de alimentare pentru autovehicule cu gaz comprimat sau gaz natural lichefiat. La nivel european sunt peste 4000 de staţii de alimentare cu gaz natural comprimat şi peste 400 cu gaz natural lichefiat, dintre care 120 în Bulgaria. În România sunt doar trei, iar transportatorii din ţara noastră sunt văduviţi în aceste condiţii de posibilitatea de achiziţionare a unor autovehicule ce sunt alimentate cu gaz natural. Asta, în timp ce statele din vestul Europei consideră că alimentarea cu gaz natural comprimat nu mai e o prioritate pentru că pieţele lor sunt mature. (…) Toată lumea se uită la vehiculele electrice şi pe hidrogen, dar Comisia Europeană nu va investi în staţii electrice pentru camioanele care efectuează curse pe distanţe lungi. În cazul acestora, staţiile electrice lipsesc cu desăvârşire, deoarece echivalentul a 1200 litri de carburant folosit la o cursă lungă înseamnă 24 tone de baterii, adică exact sarcina utilă a unui camion cu care poţi să mergi în Europa. Cu alte cuvinte, nu are sens să utilezi un astfel de camion pe distanţă lungă, ci doar pentru distanţă scurtă. Schimbarea tehnologiilor în privinţa bateriilor ar putea aduce modificări substanţiale în viitor, dar noi dorim soluţii pentru situaţia prezentă. Apoi vehiculele cu hidrogen nu sunt disponibile în piaţă. Sunt doar câteva zeci de camioane furnizate de Hyundai pentru o mare companie de transport elveţiană şi un anunţ al unui concern american care ar dori să furnizeze astfel de camioane în Europa, dar mai durează. Însă trebuie să menţionez că preţurile pentru aceste vehicule sunt de 3 sau chiar 4 ori mai mari decât ale unui vehicul diesel pe care îl operăm astăzi.”

Am oferit participanților o privire completă asupra întregului lanț de procese din sectorul transporturilor și logisticii. Tot mai multe companii își prezintă produsele și serviciile inovatoare. Această conferință a oferit, de asemenea, un bun prilej de a analiza piața, mai ales după 2 ani de pandemie, dar și pentru a evidenția provocările, dar și noile soluții și trend-uri actuale. În plus, conferința servește drept platformă ideală pentru transferul de cunoștințe și networking.

Structura participanților în funcție de produs: auto ID, camioane de marfă, sisteme de comunicații, containere, transportoare, macarale, e-business, expediere, intra-logistică, IT / telematică, dispozitive de ridicat, încărcare, logistică, managementul materialelor, sisteme de navigație, ambalare , paleți, vehicule feroviare, rampe, tancuri, telecomunicații, transport, camioane utilitare, sisteme de gestionare a depozitelor, depozitare.

Structura participanților în funcție de sectorul de activitate: Logistics, Packaging, Packaging Technology, Transport, Automotive, Asigurări, Leasing, Consultanță, Energie, Oil&Gas, Communications, Echipamente pentru industrie, Automation Technology, Freight, Infrastructură, IT, Cleaning, Fleet management.

Vizitați și www.priaevents.ro.

Lasă un răspuns